İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği,  Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen “Geleceğe Işık Ol” Projesi kapsamında planlanan eğitimlerde; Flört Şiddeti ve Siber Zorbalık konuları ele alındı.

 “Flört Şiddeti” romantik ilişkilerde gerçekleşen şiddet olarak adlandırılıyor. Diğer şiddet biçimleri gibi birçok farklı türde karşımıza çıkan flört şiddeti her kişi ve ilişki için farklılık gösteriyor. Ergenlik kişinin kendini keşfettiği, romantik ilişkilerin ortaya çıktığı ve önem kazandığı bir dönem. İlişkinin başlangıcında fark edilmeyen zamanla daha belirgin hale gelen ve düşük özgüven, sosyal izolasyon, fiziksel ve duygusal yaralanma gibi ciddi sonuçlar doğuran flört şiddetinin gençler arasında daha yaygın hale geldiği görülüyor. “Siber Zorbalık” ise başka bir kişiyi taciz ya da tehdit etmek, utandırmak veya hedef almak için teknolojik platformların kullanılması olarak adlandırılıyor.

 Teknolojik aletlerden uzaklaşmanın neredeyse imkansız olduğu bu dijital çağda gençlerin Siber Zorbalık ve Siber Zorbalıktan Korunma Yolları ve Flört Şiddeti, Flört Şiddeti Çeşitleri, Güvenli İlişki, İlişkide Sınır Koyma ve İlişkinin Güvenli Olmadığı Durumlarda Neler Yapılabileceği, Nerelere Başvurulabileceği hakkında Çanakkale Fen Lisesi ve Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesinde öğrenim gören 260) öğrenciye eğitim verildi.

 Haber Merkezi