2024 yılı için belirlenen yeni CMK tarifesinin yetersiz olduğunu vurgulayan Dikme, avukatların emeğinin karşılığını alamadığını belirtti.
Yeni yıl itibarıyla CMK ücretlerinde yüzde 58.4 oranında bir artış yapıldığı açıklanmasına rağmen, avukatlar bu artışı yetersiz buluyor. Çanakkale Barosu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, CMK ücret tarifesinin beklenen tarihte yayımlanmadığını ve gecikmeli olarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Baro Başkanı Dikme  “Ocak ayının başında açıklanmasını beklediğimiz CMK ücret tarifesi beklenilen tarihten yaklaşık olarak bir ay sonra resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Açıklanan artış oranı ile belirlenen CMK ücretleri, Avukatlık Asgari ücret tarifesinin çok altında kalmış olup meslektaşlar nezdinde de büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Açıklanan rakamlar avukatların emeğinin karşılığı olmaktan çok uzak olup zaruri olan bir kanuni uygulamanın adeta emek sömürüsüne dönüşmüş halidir. Unutulmamalıdır ki avukat bağımsız savunmayı temsil eder. Kamu görevi niteliğinde olan onurlu bir görevi ifa eden avukatlar Baroların çatısı altında mesleğini icra eder. Bugün avukatlar ekonomik kaygılarla yaşam mücadelesi vermek zorunda kalmaktadır” ifadelerini kullandı. 
Avukatların bir ana önce hak ettiği standartlara ulaşması gerekir 
Çanakkale Barosu Başkanı Avukat Ardahan Dikme, “Barolar ve TBB bu konuda imza kampanyaları yapmış, CMK ücretlerinin AAÜT'ye eşitlenmesi gerektiği tarafımızdan her platformda dile getirilmiş, TBB tarafından Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile görüşmeler yapılmışsa da son karar merci Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan tarife beklentinin çok altında kalmıştır. Bugün avukatlar onlarca celse devam eden yıllarca süren dava dosyaları nedeniyle CMK dosyalarından çok cüzi ücretler alarak duruşma salonlarının kapılarında savunma görevini ifa edip ömürlerini tüketirken karar vericiler avukatların sesini duymamıştır. Belirlenen ücretlerin AAÜT'nin neredeyse beşte biri rakamlara karşılık gelmesi bunun en somut kanıtıdır. Yargılama sürelerinin uzun olması, avukatların görevlerinin sona erdiği tarihteki tarife üzerinden değil, görevlendirildikleri tarihte geçerli olan tarife üzerinden ücret almaları, gerek soruşturma aşamasında gerekse kovuşturma aşamasında etkin bir savunma görevinin yerine getirilebilmesi, CMK'nın angaryaya dönüşmemesi için CMK ücretlerinin Avukatlık Asgari ücret tarifesi seviyesine çıkarılması gerekmektedir.  Bu kutsal savunma görevini yerine getirmek için bir an tereddüt etmeyen, mesleği nedeniyle türlü fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalan avukatların artık bir an önce hak ettiği yaşam standardına kavuşması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
Avukatın sesi kesilirse vatandaşın sesi kesilir 
Dikme, son olarak açıklamasında “Yargı reformu strateji belgesinde de yer aldığı şekilde bir an önce zorunlu müdafilik ve vekillik ile diğer avukatlık hizmetlerinden alınan vergilerin azaltılmasına yönelik çalışma başlatılmasını talep ediyoruz. Zorunlu avukatlığın kapsamının  bir an önce genişletilmesini talep ediyoruz. CMK görevlendirmelerinde beraat eden sanık lehine hükmedilen vekalet ücreti konusunda ihtilaf olmasını değil, açık kanuni düzenleme ile avukatların hakkı olan bu ücret konusunda yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Avukatın sesi kesilirse vatandaşın sesi kesilir. Avukatsız savunma olmaz yargılama yapılmaz.  İnsanlık tarihi kadar eski olan bu onurlu mesleğimizin hak ettiği saygıyı ve değeri gördüğü güne kadar haklı mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Haber Merkezi