Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşümünün hızlandırılmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından başlatılan “Aklım Fikrim Çanakkale” projesinde önemli bir aşamaya geçiliyor.
Kentin fikir önderleri, kentin ortak akıl vizyonuna katkı koymak, akıllı şehirler hakkında farkındalığı ve bilgi birikimini artırmak için İl Genel Meclis Salonu’nda düzenlenen “Çanakkale Akıllı Şehirler Semineri”nde bir araya geldi. Toplantıya Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Can Aksoy, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu, Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Rana Birden, Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreter Çağdaş Ergin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.Seminerde Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Zeynep Özler Kıroğlu ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreter Çağdaş Ergin birer konuşma yaparak, projeyle ilgili düşüncelerini aktardı. Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli, ‘Aklım Fikrim Çanakkale’ projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Proje, İstanbul-İzmir aksında kalan ve adına altın çember denilen bölgenin kalbinde yer alan Çanakkale’nin “akıllı şehir” olma yolunda atması gereken adımları, tüm yerel paydaşlarla birlikte belirlemeyi ve ortaya bir yol haritası çıkarmayı amaçlıyor. Projenin saha ve raporlama çalışmalarını, bu alanda yetkinliği ile tanınan Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü yapacak. Proje kapsamında ilk aşama olarak Çanakkale’nin “akıllı şehir” kriterlerine göre mevcut durumu tespit edilecek. İkinci fazda yerel paydaşların desteği ile ihtiyaçlar ve öncelikler belirlenecek. Çalışma sonucu ortaya çıkacak akıllı şehir vizyonu, uygulama için kamuoyu ve karar vericilerle paylaşılacak.Bu proje ile Çanakkale’nin yaşanabilirliğine ve sürdürülebilirliğine teknoloji aracılığı ile katkıda bulunarak rekabet gücünü yükseltebilmek ve “akıllı şehir” kavramının farkındalığını artırmak yoluyla, Çanakkale’nin akıllı şehre dönüşümünün hızlandırılmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.
Seminerde konuşan Vali Ortahn Tavlı, Aklım Fikrim Çanakkale projesi gündeme geldiğinde yaptıkları değerlendirme sonucu Çanakkale için uygun olduğunu düşündüklerini belirterek, projeye destek vermeye karar verdiklerini söyledi. Vali Tavlı, “Biliyorsunuz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’mız (GMKA) var. Ajan başkanlığını bu dönem Çanakkale Valiliği yapıyor. Ankara’da yapılacak Akıllı Şehirler Fuarı’na katılmak üzere GMKA olarak yönetim kurulu kararı aldık. Bu projenin Çanakkale için uygun bir proje olduğunu değerlendiriyoruz. Umarım bu projeyle birlikte güzel işlere imza atarız” diye konuştu.