Göreve geldiği günde çiftçilerle bir toplantı yaparak öncelikli ihtiyaçları tespit eden Başkan Semerci, beldenin bir soğuk hava deposuna ihtiyacı olduğunu tespit etmesinin ardından deponun yapım çalışmaları başladı. Tamamlanan Çardak Belediyesi Soğuk Hava Deposu açılış töreni yoğun protokolle gerçekleşti.

Göreve geldiği günde çiftçilerle bir toplantı yaparak öncelikli ihtiyaçları tespit eden Semerci, beldenin bir soğuk hava deposuna ihtiyacı olduğunu tespit etti. Özel bir kuruluşun destekleriyle soğuk hava deposunun inşasına başlandı. Mecidiye köy civarındaki kullanılmayan mezbaha binası yıkılarak yerine 550m2 kapalı alan, 150 m2 teras ile toplam 700 m2’ye soğuk hava deposu yapıldı. Geçtiğimiz gün ise kalabalık bir protokolle açılışı gerçekleşti.

Çardak Belediyesi Soğuk Hava Deposu Açılış töreni Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Açılışa Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi (GİK)  Rıdvan Uz, CHP Çanakkale İl Başkanı, Ümit Metin Ural, İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve çok sayıda kişi katıldı.

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci'nin konuşması, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz'un konuşması, CHP Millet Vekili Özgür Ceylan'ın konuşması, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in konuşması kurban ve kurdele kesimi ikram ile tören sona erdi.

‘’TARIMA ÖNEM VERECEĞİZ ÇİFTÇİLERİMİZE ÖNEM VERECEĞİZ’’
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, ‘’Bizim için çok önemli bir gün çiftçilerimize bu değerli kazandırdığımız için gerçekten çok mutluyuz. Açılışa da bu kadar protokol gelmesi beni çok mutlu etti. Çok sevinçli bir gün, Açılışlarımızı art arda yapıyoruz, Biliyorsunuz bundan 10 gün önce de bir doğalgaz açılışı yaptık onun da boruları döşenmeye başlandı. İnşallah çardağımız temiz enerjiye de kavuşuyor. İşçilerimiz artık malını daha iyi değerlendirecek. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keşke bundan 5 tane daha olsa, 70’li yıllarda benim kayın biraderim üç dönem belediye başkanlığı yapmış, ilk buzhaneyi kayınpederim Erhan Harput yapmış, o buzhane 50 senen kullanıldı Çardak’ta çok işime yaradı Çardak’ın orayı hala depo olarak kullanıyoruz. Bunu da yapmak bana nasip oldu, İnşallah sayısı artar 50 sene 100 sene işler, Pandemi’de gördük tarım bundan sonra çok önemli tarıma önem vereceğiz çiftçilerimize önem vereceğiz’’ dedi. 

 ‘’BÖLGEYE DEĞER KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’
Açılışta kurdelenin kesilmesinin ardından CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ‘’Güzel bir gün oldu. Bölge içinde güzel bir yatırım bu Çardak belediye başkanımız tarım için gerekli bir ihtiyacı gidermiş, mutluyuz kendisini tebrik ediyoruz. Bu tarımın çiftçinin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz pandemi sürecinde bölgeye değer katacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’MİLLET İTTİFAKI OLARAK DAHA ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ’’
Açılışta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ‘’Güzel bir gün bir belde belediyemizin belde için ilçemiz için önemli bir yatırımı büyük bir ihtiyaçtı bu toplam ciddi bir kapasitesi de var. Buranın çardak için Lâpseki için, belde belediyelerimiz ilçe belediyelerimiz il belediyelerimiz gerçekten hiçbir ayırım gözetmeden tam bir eşitlik içinde hizmetlerini sürdürüyorlar. Pandemi sürecinde de belediyelerimiz destan yazdı. Milyonlarca aileye nakdi yardım milyonlarca aileye ayni yardım Askıda fatura uygulaması ile büyükşehirlerde 513 bin fatura ödendi. 52Milyon lira eski parayla kovid’in görüldüğü il günden bugüne belediyelerimizin toplam yaptığı yardım 2 milyar lira, sosyal belediyeciliğin dürüst belediyeciliğin şeffaf belediyeciliğin halkçı belediyelerin çok güzel örnekleriniz veriyorlar. Bir kere israfa son veriyorlar. Hesap veriyorlar. Bunu kimse unutmasın devlet ayrı şeydir hükümet ayrı şeydir. Yatırımları yurttaşlar yapar onların paralar ile yapılır. Bugün vali belediye başkanı cumhurbaşkanı halkın kaynaklarını kullanıyorlar. Çardak belde belediye başkanımız Metin Semerci nezdinde ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Millet ittifakı olarak daha çok önemli işlere imza atacağız. Yapacağımız çok işler var. 

‘’SEÇİM ZAMANINDA DA BUGÜNDE YANINDAYIZ’’
İYİ Parti Gik üyesi Rıdvan Uz, ‘’Öncelikle ben Metin Başkan’a teşekkür ediyorum. Seçilmeden önceden yanındaydık. Seçim zamanında da bugünde yanındayız. Yarında yanında olacağız, çalışıyorlar emek harcıyorlar. Çiftçimiz için burada önemli bir yatırım gerçekleşti 600 ton kapasiteli bir tesisi hizmete açtılar. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bizde millet ittifakının Çanakkale'deki bütün belediyeleri çalışmalarından mutlu ve memnunuz yanlarındayız bu bizi mutlu kılıyor.’’

Tuğba Kulasoy