Lapseki’de Meyve toplama merkezinde yapılan çalışmaları inceleyen Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, bu alanda yaptığımız çalışmalarla bu bölge çok farklı bir görünüme kavuşacak, dedi.
 
İlçe merkezine fazla uzak olmayan, çevre yolu yakılarında bulunan meyve toplama merkezinde zeminde sağlamlaştırma ve asfalt  dökümü yapılan alanda incelemeler yapan Lapseki Belediye başkanı Eyüp Yılmaz” İlçemizde erik ve erkenci kirazın çıkmasıyla birlikte meyve sezonu açılmış oldu. Üreticilerimizin ürünleri başta İstanbul olmak üzere başka illere de gitmeye başladı. Lapseki Belediyesi meyve toplama merkezi uzun yıllardır özellikle taban olarak sıkıntı yaşandığından meyve toplayan vatandaşların şikayeti vardı. Zemin toprak olduğundan sıkıntılar yaşıyordular. Belediye olarak tabana sert malzeme çekerek sağlamlaştırdık şimdi ise asfalt döküyoruz.
İlçemiz için çok önemli meyve toplama merkezi ilçemizin % 75’i tarım ile uğraşıyor bu yüzden bu bölgeye çok önem veriyoruz. Bu meyve toplama yerimizi başladığımız çalışmayla birlikte hale dönüştürmek istiyoruz. Hemen yan tarafı ise kısa bir süre içerisinde başlayacağımız kapalı Pazar yeri olacak yani kısacası bu bölgemiz kısa bir zaman içerisinde bam başka bir alan görünümüne kavuşacak her şey daha güzel bir Lapseki için” dedi.
 
Ercan Özçetin