Minibüsçülerin harcı yarıya indi

Lapseki Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Lâpseki Belediyesinde, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz başkanlığında toplandı. Meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda çeşitli gündem maddeleri konuşuldu. Meclis gündemine ise CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Bilgin’in önergesi damga vurdu.

Haziran ayı belediye meclisinde, gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Bilgin meclise önerge sundu. Pandemi koşullarıyla bir süredir çalışamayan minibüsçülerin zorda olduğunu, kazançlarının büyük ölçüde düştüğünü mecliste ifade eden Meclis üyesi Bilgin, meclise verdiği önergede, şehir içi minibüs hatlarının yıllık çalışma ruhsat ücretini 2021 yılına ait bedelinin yüzde 50 indirilmesini belirtti.

Meclis üyesi Bilgin’in meclise verdiği önerge oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Lapseki’de çalışmakta olan 13 tane minibüs için 2021 yılına ait yaklaşık 660 lira olan yıllık çalışma ruhsatı harcı bedeli yüzde 50 düşürüldü.
Yılda bir sefer ödenen çalışma harcının yarı yarıya düşürülmesi uzun süredir iş yapamayan esnafa bir nebze olsun nefes oldu.

CANLI YAYIN ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Öte yandan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin meclis toplantılarının canlı yayınlanması için 2019’da belediyeye önerge sunmuştu.  Bilgin, Haziran ayı meclisinde yeniden önergesini hatırlattı. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, Belediye başkanı Eyüp Yılmaz’a meclis toplantılarının canlı yayınlanması için tekrar çağrıda bulundu.
Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bilgin, belediye meclisinde alınan kararların kamuoyuyla paylaşılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, ‘’Şeffaf belediyecilik ve halkın bilgi edinme hakkına aykırı olan bu uygulamanın bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Meclis üyelerinden ve halkımızdan korkacak bir durum bulunmamaktadır. Belediyemizin gerçek sahibi halkımız meclis toplantılarında kendileri için alınan kararları görmeli ve bilmelidir’’ dedi.

Tuğba Kulasoy