Her Pazar uzun ve kısa turlar düzenleyerek, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam eden Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), geçtiğimiz Pazar günü de 63 kilometrelik bir rota ile Umurbey Barajına pedal çevirdi.
5 yıldır onlarca tur, binlerce km yol ve katılımcı ile hayatlara dokunmaya devam eden ÇABİP,  geçtiğimiz Pazar günü de  63 kilometrelik bir rota ile Umurbey Barajına pedal çevirdi.
245 dakikalık bir rotayı birlikte pedallayan grup, hem spor yapma, hem de bir aktivite çerçevesinde birlik beraberlik gibi duyguların güçlenmesi noktasında fayda sağlamış oldu.
Her Pazar farklı bir rotayı pedallayan ÇABİP etkinliklerini sosyal medya sayfalarından ve internet sitesinden öğrenebilirsiniz.
ÇABİP AKTİVİST, GÖNÜLLÜ VE ÜCRETSİZ BİR OLUŞUMDUR
Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP) ulaşımını bisikletle gerçekleştiren ve bisikletli ulaşımı destekleyen herkes için bağımsız, aktivist, gönüllü ve ücretsiz bir oluşumdur.
ÇABİP başta Çanakkale olmak üzere Türkiye’de ki tüm bisikletçilere yönelik çalışmalar yürütmeyi hedeflemektedir. Tüm bisikletçilerin birbirleri arasında, bilgi, deneyim ve fikir alışverişlerini destekleyecek etkinlikleri gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktadır. Çanakkale Bisiklet Platformu siyaset üstü bir oluşumdur.
Platform birlikte çalışmalar yürüttüğümüz insanların potansiyel bir lider, bir seçmen olarak siyasi bir görüşü olmasını, gündemi takip etmesini destekler. Ancak platformu ile birlikte çalışmalar yürüten insanlar siyaset konuşmanın ya da siyasi propagandanın ÇABİP çatısı altında yapılamayacağını, bunun için farklı platformları tercih etmeleri gerektiğini bilir. Çanakkale Bisiklet Platformu eğlenmeyi ilke edinmiş bir topluluktur.
ÇABİP, gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı tüm çalışmalarda gönüllülerinin ve hedef kitlesi olan bisikleti aktif kullanan ve bisiklet kültürünü benimsemiş tüm insanların; kişisel, sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaç edinmişken, aynı anda dostluk ve aile olabilmenin önemini vurgular. Başta Çanakkale olmak üzere sosyal ve bisiklet kültürünü ilgilendiren konularda sorumluluk bilincinde gönüllü çalışmalar yürütmektedir. Bisiklet kültürünün benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması adına projeler, etkinlikler gerçekleştirir.
UMURBEY BARAJI NEREDEDİR?
Çanakkale Lâpseki ilçesinde yer alan temelden yüksekliği 84 m ve 52,69 milyon m3 depolama hacmine sahip olan Lâpseki Umurbey Barajı toplam 36.610 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet ediyor.
Tuğba Kulasoy