2004 Yılından bu yana meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenemediği için Lapseki Toplum Sağlığı tarafından Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde bir ay önce başlatılan sağlık taramasında ilçe, belde ve köylerden yaklaşık 600 civarında bayan sağlık taramasından geçti.
Sağlık Bakanlığı Başkanlığı tarafından Ekim ayı içinde  çeşitli faaliyetler düzenlenirken Lapseki Toplum Sağlığı merkezinde Devlet Hastanesi önünde bir ay boyunca ilçe merkez, belde  ve köylerden gelen vatandaşlara  sağlık taraması yapıldı.
Bir ay kadar önce Lapseki Devlet Hastanesi bahçesinde başlanan sağlık taramasında sağlık taramasına katılan bayanlara Toplum sağlığında görevli hemşireler tarafından Pembe Kurdele Takıldı ve çiçek verdiler.
Lapseki Toplum Sağlığı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ufuk İlter Güney” Kanser tarama aracı bir ay boyunca Lapseki’de kaldı. Hafta içi her gün hem köylerimizden hem de ilçe merkezinden kadınlarımız kanser taraması özellikle de meme kanseri taraması için buraya servilerle taşındı. Devlet hastanesi bahçesindeki sağlık tırında memegarifeleri yani kısaca  ne gerekirse yapıldı. Bu süreçte Bize ayrıca telefonla ulaşanlara ekiplerimiz  yardımcı oldu. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü eskiden akciğer kanseriydi ancak şimdi se her sekiz kadın dan biri her 100 erkekten birinde meme kanserine yakalanabiliyor bizde bu yüzden sağlık banaklığımız tarafından başlatılan sağlık taramalarını gerçekleştiriyoruz vatandaşlarımızın sağlık taramasına gösterdikleri ilgiden son derece memnunuz “dedi.
 
Ercan Özçetin