Yatırım süreci tefrişatı ve hizmete alım süreci Çanakkale il sağlık müdürlüğü tarafından, yürütülen Lapseki Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binası 2018 yılında hizmet vermeye başladı.
2016 yılı şubat ayında sözleşmesi yapılan ve yapımı tamamlanan Lapseki Devlet Hastanesi’nin yaklaşık 6000 m2 kapalı alana sahip hastane; tek ve çift kişilik içinde banyo, wc, tv, buzdolabı bulunan otel konforu andıran odalardan oluşuyor. Toplam 30 yatak kapasitesine sahip hastanede dijital röntgen cihazı, 1 ameliyathane, SDL (sancı-doğum-lohusa) odası, modern ve kullanışlı acil servisi, poliklinikleri ve yemekhane, mescit gibi sosyal donatılarıyla Lapseki Devlet Hastanesi, vatandaşlara hizmet veriyor.
Lapseki Devlet Hastanesi, kantin işletmesi ihaleyle devredilecek. Ancak ilginç bir şekilde, ihale ilanı  haftada üç gün yayınlanan Lapseki Gazetesi'nde yer almayıp, Çanakkale Merkezde çıkan yerel gazete de yer aldı. Bu durum, Lapsekili vatandaşlardan "gizleniyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. İhale ilanının Lapseki Gazetesi'nde yer almamasının nedeni merak konusu oldu.

Ercan Özçetin