Çanakkale Merkeze bağlı Kayadere köyü Damyeri mevkiinde 22 Ağustos Salı günü başlayan ve yaklaşık 48 saat süren orman yangınının ardından, yangından etkilenen üreticilere yönelik destekler sürüyor. Gelibolu Belediye Başkanlığı, Gelibolu çiftçilerinin destekleriyle temin edilen saman balyalarını yangından etkilenen köylerdeki üreticilere ulaştırdı.
22 Ağustos'ta başlayan yangın, hızla büyüyerek ormanlık alanlara sıçradı ve yaklaşık 48 saat süren yoğun çabaların ardından kontrol altına alındı. Yangın sonucunda toplamda 2 bin 650 hektar ormanlık alanın yanı sıra, 1,430 hektar tarım arazisi ve orman dışı alan zarar gördü.
Yangınla mücadelede büyük bir çaba sarf edildi. 10 uçak, 38 helikopter, 3,174 personel ve 790 kara aracı yangınla mücadelede görev aldı. Toplamda 12 köy bu felaketi yaşadı.
Dayanışma ruhu çerçevesinde, Gelibolu Belediye Başkanlığı yangından etkilenen üreticilere yardım eli uzatmaya devam ediyor. Önceki hafta Ulupınar ve Yağcılar köyündeki üreticilere sağlanan desteklere ek olarak, Gelibolu Belediye Başkanlığı tarafından temin edilen saman balyaları Kayadere Köyü ile Mareşal Fevzi Çakmak Köyü'ne bağlı Damyeri mahallesinde yaşayan üreticilere ulaştırıldı.
Yangın felaketinin ardından bölge halkının dayanışması, yangın mağdurlarına destek olmaya devam ediyor.

Tuğba Kulasoy