Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Ahmetçe Köyü'nde 3,5 litre/saniye debiye sahip yeni bir su kaynağı keşfedildi. Yapılan suyun olumlu tahliliyle birlikte, terfi hattı projesi de hayata geçirilecek aşamaya geldi.

Ahmetçe Köyü Muhtarı Süleyman Çelik'in girilimleri ile başlatılan çalışmalar, yapılan sondajlar sonucunda verimli bir su kaynağının bulunmasıyla önemli bir aşamaya ulaştı. Yapılan tahliller, bulunan suyun kalitesinin olumlu olduğunu gösterirken, bu gelişme üzerine terfi hattı projesi hazırlanma aşamasına geldi. Proje, İl Özel İdaresi ve muhtarlık iş birliğiyle gerçekleştirilecek ve bölge halkının su ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak.

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Ahmetçe Köyü Muhtarı Süleyman Çelik'in girişimleri ile başlayan çalışma sonrası bulunan suyun tahlilinin olumlu çıktığını ve terfi hattı projesinin hazırlanmış olup, İl Özel İdaresi ve muhtarlık ortaklığında projenin yapılacağını ifade ederek, bulunan suyun Ahmetçe köyüne hayırlı olmasını diledi.

Tuğba Kulasoy