İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin birlikte ilk önce Lapseki ilçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Kaymakam ve beraberindeki hayeti ilçe emniyet müdürü  Faruk Karabulut ve görevli polis memurları karşıladılar. Emniyet müdürlüğünden bilgi alan Kaymakam ve beraberindeki heyet ardından Lapseki Devlet Hastanesine geçtiler. Burada acil serviste yatan hastalar ve hastanede yatan hastaları ziyaret ederek Hastane müdür yardımcısı Naciye Güneş’ten bilgi aldılar. Ardından Lapseki belediyesine ait itfaiye birimini ziyaret eden heyet daha sonra ilçe jandarma komutanlığını ziyaret ettiler son olarak sahil güvenlik komutanlığını ziyaret edildi.

Ziyaretlerin ardından kısa bir açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz” Acısıyla tatlısıyla 2023 yılını artık bitirmek üzereyiz birkaç saat sonra yeni yıla geçeceğiz. Ancak  2023 yılı maalesef  hem ülkemiz için hem dünya için gerçekten büyük sıkıntıların yaşandığı hele hele ülkemizde Şubat depreminde bir çok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içeresindeyiz. Bununla birlikte  elbetteki şahitlerimiz oldu, sel felaketlerimiz oldu gerçekten zor bir 2023 yılı geçirdik en sonunda. 2023 yılın son dönemlerinde iki buçuk ay kadar öncesinde İsrail’in Filistin’e yapmış olduğu, Gazze’ye yapmış olduğu saldırılar sonrasında da büyük bir felaket yaşandı ve 20 bin’in üzerinde insan hayatını kaybetti. Biz 2024 yılı için öncelikle, savaşların olmadığı, depremlerin olmadığı, sel ve yangın felaketlerin olmadığı, barışın olduğu bir 2024 yılı olmasını diliyoruz. Başta Lapseki’li hemşerilerimiz olmak üzere tüm ülkemizin vatandaşlarına ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde 2024  yılı diliyorum”dedi. 

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, daha sonra, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu ile Birlikte Yeni Yılın İlk Dakikalarında; Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü, Belediye Garaj Amirliği, Belediye Su Arıtma Tesisi, UEDAŞ İşletme Şefliği, Aksa Doğalgaz İstasyonu, Gestaş Deniz Ulaşım A. Ş.' yi ziyaret ettik. Belediye Başkanı Yılmaz” Yeni Yıla Girerken Görev Başında Bulunan Tüm Mesai Arkadaşların ve Ailelerinin , Yeni Yılının Hayırlara Vesile Olmasını Dileyerek, Hayırlı Mesailer Diledik. Özveri ve Büyük Bir Gayretle Halkımız İçin Çalışmalarını Aralıksız Sürdüren Tüm Görevlilerimize Şükranlarımı Sunuyorum. Bu Vesileyle Tüm Hemşehrilerimin Yeni Yılını En Kalbi Duygularımla Kutluyor; Sağlıklı, Huzurlu ve Mutlu Bir Yıl Geçirmelerini Temenni Ediyorum”dedi.

 

Ercan Özçetin