Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk  yaptığı açıklamada: " Değerli Lapsekili Hemşerilerim;

07.06.2024 tarihinde Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantı gündemimiz bittikten sonra yaşanan ve asla kabul edilemeyecek son derece yakışıksız olay! Beni ve meclis üyesi arkadaşlarımı normal karşılamış gibi gösteren açıklamaları asla kabul etmiyorum. Keşke badeyle bir durum hiç yaşanmasaydı.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca meclis toplantılarını canlı olarak yayınlamaktan çekinen aciz ve korkak bir belediye yönetimi sonrasında ilk meclisimizden bu yana söz verdiğimiz gibi şeffaf belediyecilik anlayışı ile tüm meclis toplantılarımızı tüm halkımız ile korkusuzca paylaşmak adına canlı olarak yayınlamaya başladık. Ne acıdır ki Lapseki sahillerini işletme tesisleriyle yıllardır işgal etmiş AK Parti Meclis Üyesi Hakan Genç bu tesisi denetlememiz sonrasında bize hesap sorma hakkini kendinde bulmuştur. Şeffaflık ilkesi ile yaptığımız canlı yayını iyi niyetimizle meclis gündemi kapandıktan sonra da devam ettirdik. Ancak bu iyi niyetimiz AK Parti meclis Üyeleri tarafından suiistimal edilmiştir.

Bahse konu Erdem Candaroğlu hakkında ise onlarca kez açıklama yapmama rağmen bunu bir polemik haline getirmek isteyen şahısları şiddetle kınıyorum ve bu konu hakkında son kez açıklama yapıyorum. Erdem Candaroğlu uzun yıllardır arkadaşım olup secim sureci boyunca ve sonrasında hiçbir maddi ve manevi karşılık beklemeden bana teknik konularda destek olan inşaat mühendisi arkadaşımdır. O da yapılan provokasyon ve kışkırtmaya karşılık olarak uygun olamayan bir tepki vermiştir. Bu üzücü ve kabul edilemez olaydan dolayı tüm Lapsekililerden özür diliyorum.

Belediye Başkanı olarak ben ve meclis Üyesi arkadaşlarım, meclisin huzurunu bozacak bir olayın yeniden yaşanmaması için gerekli tüm önlemleri ve tedbirleri alacağız. Ancak yine şeffaf ve adaletli yönetim şeklimiz korkusuzca devam edecektir. Yapılan tüm provakasyon ve usulsüz işlemleri bizler de yargıya taşıyarak, bunları da halkımız ile ayıkça paylaşacağız.

Yapılmış olan bu itibarsızlaştırma hareketi, bizi zedelemek yerine daha da güçlendirmiştir ve çalışma azmimizi daha da arttırmıştır. Tüm halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur”dedi.

 

Ercan Özçetin