Bu misyon doğrultusunda, Yazar Gürsel Koyuncu ve Ahmet Kaşıkçı'nın katılımıyla bir imza günü etkinliği düzenlendi.

Hava Kuvvetleri'nden emekli Mustafa Gür tarafından kurulan Almina Kitap, Çanakkale'nin edebi potansiyelini destekleyen bir platform haline geldi. Gelişen teknoloji ve değişen alışkanlıkların etkisiyle azalan kitap okuma alışkanlıklarını yeniden canlandırmayı hedefleyen Almina Kitap, Çanakkaleli yazarları tek çatı altında toplama çabasıyla dikkat çekiyor. Kurulduğu günden bu yana birçok söyleşi ve imza günü düzenleyen Almina Kitap, yazarlarıyla okuyucuları buluşturarak edebi bir buluşma noktası oluşturdu.

Almina Kitap, Belediye İş Merkezi'nde bulunan Mango Kafe'de düzenlenen imza günü etkinliğinde, Yazar Gürsel Koyuncu ve Ahmet Kaşıkçı'yı ağırladı.

Yazdığı kitaplara ilişkin açıklamalarda bulunan Yazar Gürsel Koyuncu, "Ben Çanakkale'liyim. Ama göreği 1998 yılında Ayvalık'a gittim Kütüphane Müdürü olarak. Orada emekli olduktan sonra yaşamaya başladım. Ailemin hepsi burada. O yüzden sık sık buraya gelip giderken kitaplarımı yazmaya başladım. Benim ilk kitabım köşe taşları. Onu yazdıktan sonra dedemi anlattım. Dedemde 14 yıl askerlik yapmış Çanakkale'de savaşmış. Dayımdı, dedemdi derken büyüklerimdi derken Köşe Taşları kitabım oluşuverdi. Ondan sonraki kitabım zaten zaman zaman şiir yazardım, baktım ki onlarda bir kitap dolusu şiir olmuş. Hadi dedim onları da arkasından bastırayım. Arkasından Didar geldi. Didar'da benim Ayvalık'ta bir komşum. Hemşiredir kendisi. Bu Sırp katliamından Kosova'dan kaçmış bir hanımdı. Onun hayat hikayesini dinledikten sonra yazmaya karar verdim. Didar Kosova'dan İstanbul'a kitabı çıktı ortaya" şeklinde konuştu.

 Almina Kitap'ın çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan Mustafa Gür ise, "Almina Kitap ve Yayın Evi 3 yıldır Çanakkale merkezli bir yayın evi. 40'a yakın yazarımız var. 60 civarında yeni kitap bastık. Yazarlarımızla kitaplarımızla Çanakkale Merkezde ve ilçelerimizde 20'ye yakın kitap fuarı yaptık. Çanakkale'mize ait bir yayın evidir. BVelli aralıklarla bundan sonra yazarlarımızla Çanakkale Merkezde imza günleri yapacağız. Söyleşiler yapacağız. Ben özellikle Almina Kitabın Çanakkale ve Marmara Bölgesinde bilinmesini istiyorum. Çok güçlü bir yazar kadromuz oldu" ifadelerini kullandı.

Ercan Özçetin

Foto:BHA