Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Ortak Vizyon Arayışı: Üniversite - Kent İşbirliğinde Yenilikçi Adımlar" başlıklı çalıştayda, Biga’nın kalkınması ve üniversitenin bölgeye katkıları ele alındı.

Doç. Dr. Erdal Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda, Biga’nın sanayi ve tarım potansiyeli ile üniversite-kent arasında geliştirilebilecek projeler üzerine yoğunlaşıldı. Çalıştaya Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Biga Belediye Başkanı Alper Şen, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, dekanlar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, sanayici temsilcileri, esnaflar ve üniversite mezunu iş insanları katıldı.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, çalıştay sonrası yaptığı değerlendirmede, "Biga ve üniversitemiz için somut çözümler sunan bu çalıştayın büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. İlkini başarıyla gerçekleştirdiğimiz çalıştayın ikincisini de en kısa sürede düzenlemeyi planlıyoruz. Çalıştayın sonuç bildirgesini Biga kamuoyu ile paylaşacağız. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek için eğitim ve öğretimdeki kaliteyi artırmayı önceliklerimiz arasında tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu çalıştayın, Biga’nın ekonomik ve sosyal gelişimi açısından önemli bir adım olarak görülüyor ve ilerleyen süreçlerde üniversite-kent işbirliğini daha da güçlendirmek amacıyla yeni projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Tuğba Kulasoy