Etkinlikte konuşan yazar Üstün, "Bu roman, Troya Müzesi’ne yazılmış bir eserdir ve bu müze, Türkiye’de romanı yazılan ilk müze olma özelliğine sahiptir" diyerek kitabının özgünlüğünü vurguladı.

Çanakkale, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasına rağmen, Troya, bölgenin en çok bilinen ve hatırlanan medeniyetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Homeros’un ünlü "İlyada" destanında ölümsüzleşen bu kadim medeniyet, 2018 yılında açılan Troya Müzesi ile ziyaretçilere büyüleyici bir yolculuk sunuyor. Yazar Gülşen Küçükali Üstün, Troya'dan ilham alarak kaleme aldığı "Ben Troyalıyım" adlı romanını Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’ün moderatörlüğünde tanıttı.

Romanın içeriği hakkında bilgi veren Üstün, "Almanya’da eşi Albert ile mutlu bir yaşam süren Maysa, annesinin ölümü üzerine doğduğu toprakların onu çağırdığını hissetmeye başlar ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk, yazarın Çanakkale’deki Troya Müzesi macerasıyla başlar. Maysa, benliğini, doğduğu toprakların beş bin yıl boyunca üst üste kurulan kentlerinde Çanakkale’nin bu gününde aramaya başlar. Annesinin ona miras bıraktığı yazıları kendisine rehber edinen Maysa, Hisarlık Bölgesi’nin Tunç Çağı, Troya Savaşı Dönemi ve Osmanlı Dönemi’ndeki yerleri keşfetmeye başlar. Maysa’nın yola çıkmasıyla metinlerarası bir yolculuğa çıkılırken, aile içi çatışmalardan medeniyetler arası çatışmalara geçilir ve Troya’yı bu kez de okuyacaksınız" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, yazar Gülşen Küçükali Üstün, kitabını imzalayarak okuyucularla buluştu ve katılımcılarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Tuğba Kulasoy