Etkinlik, Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda yapıldı ve İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta, Şube Müdürü Bilal Bilen, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, anaokulu müdürleri, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Fatma Kurtbaş Korkut yaptı. Etkinlikte, Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Sevgi Bilen’in koordinesinde okul öncesi öğrenciler tarafından Zeybek ve Kafkas Halkoyunları gösterisi sunuldu. Ayrıca, Cumhuriyet Anaokulu Öğretmeni Seçil Türkay ve Beden Eğitimi Öğretmeni Samet Akçay yönetiminde öğrenciler, sandalye kapmaca ve tünel oyunu gibi geleneksel oyunlarla eğlendi.

Şenlik alanında kurulan stantlarda, çeşitli anaokulları tarafından düzenlenen oyun ve etkinliklerle çocuklar hem eğlendi hem de okullar hakkında bilgi edindi. Hüseyin Akif Terzioğlu Anaokulu, halka atma oyunu; Zübeyde Hanım Anaokulu, satranç; Atatürk Anaokulu, bez boyama; Aliağa Anaokulu, yüz boyama; 2023 Türkiye Yüzyılı Anaokulu, oyun hamuru; ve 23 Nisan Anaokulu, akıl ve zekâ oyunları etkinlikleri düzenledi. Ayrıca, Kepez Anaokulu da boyama etkinliği ile şenliğe katıldı.

Tuğba Kulasoy