Yeni eğitim düzenlemeleri getiren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmaya başlanmış ve yürürlüğe girmeden önce çeşitli eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmişti. Ancak, meclisten geçip yürürlüğe giren model, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ildeki İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen genelge ile resmi olarak uygulanmaya başladı. Bu kapsamda, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da modelin eğitimcilerle paylaşılması amacıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

 Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Şube Müdürü Ahmet Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Ortaöğretim Şube Müdürleri ve merkez ilçedeki tüm okul ve kurum müdürleri katıldı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, açılış konuşmasında yeni eğitim modeli hakkında bilgi verdi.

 Açılış konuşmasının ardından Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Vildan Çayak ve Özel Büro Öğretmeni Cihangül Ateş tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin detaylı bir tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Toplantı, katılımcıların modelle ilgili sorularını ve görüşlerini paylaşmasıyla sona erdi.

Tuğba Kulasoy