Bozcaada Belediyesi tarafındna her yıl olduğu gibi bu sene de  bağbozumu festivali ile hem ada üzümünü tanıttı hem de birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştiriyor.  Bu yıl da gerçekleştirilecek Bağbozumu Festivali Kortej Yürüyüşü ile başladı.  

Jandarma Çeşmesi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşüne  Belediye Başkanı Yahya Göztepe, Kavakköy Belediye Başkanı  Necati Kopça bağcılar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti liderleri, tatil yapan turistler ve ada halkı katıldılar. Adadaki turistlerin de katıldığı  festivalin kortej yürüyüşüne eşek ve atları ile katılarak nostalji yaşatan yerli üreticiler de renkli anlar oluşturdu.

Üzümler At ve Eşeklerle Taşınırken Unutulmaz Anlar Yaşandı

Yürüyüşe katılan yerli üreticiler, atları ve eşeklerine yükledikleri üzüm küfeleri ile katıldıkları yürüyüşte adeta nostalji yaşattı. Sanayinin adaya uğramadığı yıllardaki gibi üzümleri  yük hayvanları ile taşıyan üreticiler de ilgi odağı oldu.  Suudi Özkan’ın atı ve Fulya Yazan’ın eşeğinin katıldığı yürüyüşte katılımcılar davul zurna eşliğinde oynayarak yürüyüşlerini tamamladı.  24’üncü kez düzenlenen festival programında ise birbirinden güzel etkinlikler yer alacak.  Bağcılık ile ilgili seminerlerin ve belgesel çalışmalarının yapıldığı adada ayrıca Rino Sanat Türk Sanat Müziği Korosu ile Grup Meydan Konserleri de yer alacak.

Haber Merkezi