Biga’nın Kozçeşme Köyü’nde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. 28 Ağustos 2024 tarihinde Kozçeşme Yazlık Düğün Salonu'nda gerçekleşen sinema gecesi, vatan savunmasında şehit ve gazi olan büyüklerimizin anısına ithaf edildi. Etkinliğe Kozçeşme Muhtarlığı ve Kozdağ Kozçeşme Yürüyüş Grubu öncülük etti.

Gecede, Amerika, Avustralya ve Türkiye ortak yapımı olan “Son Umut” (The Water Diviner) filmi izleyicilerle buluştu. Ünlü oyuncu Russell Crowe’un yönetmenliğini yaptığı ve başrolünü üstlendiği bu film, Avustralyalı bir çiftçi olan Connor’ın Çanakkale Savaşı’na katılan oğullarını bulmak amacıyla Türkiye’ye yaptığı duygusal yolculuğu anlatıyor. Filmde Türk subayları Hasan ve Cemal’in yardımıyla Connor’ın Çanakkale’den başlayıp ülkenin farklı köşelerine uzanan arayışı konu ediliyor.

Katılımcılar, Balkan Harbi, Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Savaşı gibi önemli dönemlerde kahramanca mücadele eden atalarımızı yad ederken, sinema perdesinde yaşanan bu güçlü hikayeyi izleyerek o günlerin ruhunu yeniden hissetti.