Bir deyişle de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleşen festival ile Bayramiçlilere unutulmaz anlar yaşadı.

28.  İDA Kültür Sanat Festivali, Bayramiç belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile renklendi.

Bir yanda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, bir yanda festivalin neşe kaynağı etkinliklerinin, Bayramiç sokaklarını ayrı bir şenlendirdiği gözlendi.

30 Ağustos Akşam saatlerinde yapılan fener alayı ile başlayan etkinliklerde, Ayna grubunun otogar alanında verdiği konser, coşkuya coşku katı.

Ayna'nın en sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden Bayramiçlilerin, bir sonraki gün ise; festivalin en renkli etkinliklerinden biri olan Yerel Ürünler Şenliği, kortej yürüyüşüne de eşlik ettikleri gözlendi.

Festivalin konukları arasında, Nilüfer Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de yer aldı.

Hem Nilüfer Belediyesi, hem de Bayramiç Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri adeta izleyicilerin nefeslerini kesti.

Tavla tutkunları, tavla turnuvasında,  ev hanımları ise zeytinyağlı yaprak sarması yarışmasında, kıyasıya mücadele verdi.

Yaprak sarması yarışmasında,  Reyhan Küçükçakıroğlu birinci olurken, Serpil Aşkın ikinci, Melda Bora ise üçüncü oldu.

Aynı günün akşamı, Çanakkale Truvalılar Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği “Tanrıçalar Yarışıyor” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden ta not aldı.

Festivalin üçüncü gününde,   tavla turnuvasının finalleri gerçekleşti. Yalçın Kirman birinci olur iken, Turnuvanın ikincisi Bahattin Tuncer, üçüncüsü ise Mehmet Kayman oldu.

Renk cümbüşü, o yarışmada görsel şölenin adı oldu. Bindallı ve Türkmen Kıyafeti Yarışması büyük ilgi gördü.  Türkmen kıyafeti dalında, 1’nciliği İlknur Kurt elde etti. İkinci Burçin Aydın, 3. İse Özge Gümüş oldu.

Bindallı kategorisinde Seda Kahvecioğlu birinciliği, İlkay Düz ikinciliği, Seval Selen ise üçüncülüğü elde etti.

Yörenin eşsiz lezzetleri de yarıştı. Yağlı pide yarışmasında ise Nilgün Tekin birinci, Kezban Tunçer  ise 2. Hanife Pekacar 3. oldu.

Festivalin final gecesinde sahne alan Luxus grubu, sergilediği performansı ile beğeni topladı.

CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, “Üç günü dolu dolu bir festival programı hazırladık. Halkımızın keyifli zamanlar geçirip güzel anılar biriktirmesi için çaba harcadık. Çok da olumlu geri dönüşler aldık. Halkımızın mutluluğu bizim önceliğimizdir. Festivalimizde emeği geçen ve katılarak bizleri mutlu eden herkese teşekkürlerimizi sunarız" dedi. Bayramiç’te üç gün süren bu kültür ve sanat şöleni, bölge halkına hem Zafer Bayramı coşkusunu yaşattı hem de yerel kültürün tanıtılmasına önemli bir katkı sağladı. Festivale katılan Bayramiçliler, dolu dolu geçen bu üç günün ardından şimdiden bir sonraki festivali sabırsızlıkla beklemeye başladılar.” şeklinde sözlerle, değerlendirmede bulundu.

Haber Merkezi