2024 Eylül Ayı Meclis Toplantısı, 2024 Ağustos Ayı Meclis Kararı, Ağustos Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Eylül Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkanı Birol Çetin’in başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, “Değerli Meclis Üyelerim Çanakkale Ticaret Borsası Eylül Ayı olağan Meclis Toplantısı'na, hoş geldiniz. Hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Eylül Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum diyerek sözlerine başladı. Başkan Birol Çetin “Ağustos ayı Meclisimizde görüştüğümüz enflasyon muhasebesi hakkında TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde yapılan yıllık cirosu 50 Milyon TL’nin altında olan üyelerimiz enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulmuştur. TOBB Başkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ve ekibine teşekkürlerimi sunarım” dedi. Toplantıda, Yönetim Kurulu Faaliyetlerine ilişkin Meclis Üyelerine bilgilendirme yapan ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, Eylül ayı boyunca yapılan önemli çalışmalar ve toplantılar hakkında açıklamalarda bulundu.

“BÖLGESEL İSTİŞARELERDE BULUNDUK”

 

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, TOBB Başkanı Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile düzenlenen Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası Müşterek Ödül Töreni ile Bandırma Borsa Lisanslı Depoculuk A.Ş. Tesisleri Açılış Törenine katılım sağladığını belirterek, Üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam sağlayan ödül alan tüm firmalarımızı girişimcilerimizi yürekten kutluyorum. Ayrıca Bölgemizde tarımsal ticareti güçlendirecek olan lisanslı depo hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Abdullah Deniz ayrıca Balıkesir’in Gönen İlçesinde TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın teşrifleri ile düzenlenen Gönen Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının ev sahipliğinde çeltik değerlendirme toplantısına katılım yaptığını, toplantıda 2024 yılı çeltik rekoltesinin geçen yıla göre % 9 artışla 980 bin ton olarak beklendiği, verim ve kalite yönüyle herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı belirtilerek yeni hasat sezonunda sektörün ve üreticilerimizin beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

 

“İLİN MARKALAŞMA ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ”

 

Yönetim Kurulu Başkanı Deniz; 6-8 Eylül tarihleri arasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz, Bayramiç Belediyemiz, Bayramiç Ziraat Odamız, Bayramiç Süt Üreticileri Birliğimiz, Bayramiç Kırmızı Et Üreticileri Birliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Borsamız işbirliğinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz Bayramiç Tarım Ve Hayvancılık Panayırı tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip ve üretici bazında önemli bir buluşma oldu. Emeği geçen katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yine geçtiğimiz hafta Çanakkale’nin markalaşması adına “Çanakkale Kahvaltısı” projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım toplantısının Çanakkale Ticaret Borsası ev sahipliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başkanlığında, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve İlimizde faaliyet gösteren gastronomi derneklerinin katılımıyla, gerçekleştirildiğini belirten Başkan Abdullah Deniz, toplantıda sadece kahvaltı menüsü değil, aynı zamanda ilimizin yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerinden oluşan menüler oluşturularak tanıtıma hız verilmesi konusunun görüşüldüğünü belirtti. Ayrıca Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Şadan Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri bizleri ziyaret ederek, 4-6 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak 18.Biga Gıda Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’na Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulunu, Meclisini ve Borsa üyelerini davet ettiler. Bizde Fuarın hayırlı olmasını diledik ve her sene olduğu gibi bu yıl da kendilerine destek olacağımızı belirttik. Siz değerli Meclisimizle beraber fuara beraber katılım yapmayı arzu etmekteyiz” dedi.

 

“SEKTÖREL GELİŞMELERDE ÜYELERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ”

 

Borsa Başkanı Abdullah Deniz “Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyelerimizin sektörel gelişmelerini yakından takip etmek ve çıkan kanun ve yönetmelikleri uyum sağlamaları için çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bitkisel yağ ve zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları için Mesleki Yeterlilik Kurumu, belge zorunluluğu getirmiştir. Bu amaçla da bugün 4. Meslek Komitemize yönelik olarak Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odası AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde video konferans yöntemiyle “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdik. Borsamız ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamız işbirliğinde “Zeytinyağı ve Bitkisel Yağ Üretim Operatörü Belgesi” için üyelerimizden talep toplayarak sınavların İlimizde yapılması kararı aldık.” dedi.

 

ÇTB’DEN EĞİTİME DESTEK…

 

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak her zaman eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek verdiklerini ve ayrıca eğitim camiasının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda 2024 yılında ilimizde tespit edilecek ilk/orta/lisede okuyan muhtaç öğrencilere ayni veya yardım çeki şeklinde dağıtılmak üzere verilecek sosyal yardımlar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği gerçekleştirildiklerinin bilgisini verdi. Toplantı sonunda, Meclis Üyeleri ÇTB’nin faaliyetlerine ilişkin görüşlerini paylaştı ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Borsa binasında düzenlenen toplantıda, üyeler çeşitli konular üzerinde görüş alışverişi yaptı. Meclis üyeleri arasındaki işbirliğini artırma ve Borsanın geleceğine yönelik farklı konuları ele alma amacı taşıyan bu olağan toplantı oldukça verimli geçti.

 

Haber Merkezi