Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı  Erdal Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç ve  CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir , Lapseki  termal turizmde marka olma yolunda ilerlemesini sağlayacak, dört mevsim sürdürülebilir turizm faaliyetleri ile marka değerinin ve turizm altyapısını güçlendirecek Ilıca Tesisini yerinde inceledi.
 
Turizm ve sağlık açısından çok önemli bir proje olan ve Lapseki İlçesi Kocabaşlar bölgesinde Temmuz ayında temeli atılan Ilıca Tesisi yapımı bittiğinde, Çanakkale il merkezine ve havaalanına en yakın termal tesis olacak.
Lapseki  termal turizmde marka olma yolunda ilerlemesini sağlayacak, dört mevsim sürdürülebilir turizm faaliyetleri ile marka değerinin ve turizm altyapısını güçlendirecek, yeni istihdam alanlarına olanak sağlayacak, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak ve bölgedeki doğal zenginlikleri ortaya çıkaracak olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı eş finansman destekli Lapseki Geleceğine Koşuyor projesinin ilk etap çalışmalarının çevre düzenlemeleri ve yürüyüş yolları ile birlikte harika bir alana kavuşacak.
Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı  Erdal Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç ve  CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir Kocabaşlar köyünde bulunan Ilıca Tesisini yerinde inceledi.
Bölgede ilk olarak eski havuz yerine daha modern havuzların yapımına başlanıldı. Ayrıca 25 adet bungalov tarzı jeotermal kaynaklı evler, yürüyüş yollarının yapılması, kamelyalar, çevre düzenlemesi ve doğa turizmi konusundaki çalışmalar da devam ediyor.
CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, “Bugün lapseki kocabaslar köyü merasinda bulunan ilçe köylere hizmet götürme birliği tarafından yapımı sürdürülen ılıca ve bungalov evler projesinin yerinde incelemek için Çardak Belediye başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanımız Erdal Doğan, chp lapseki ilçe Başkanım Yaşar Şaban Genç eşliğinde ziyaret ettik” dedi.
Tuğba Kulasoy