Cumhuriyet Halk Partisi’nin  "İktidar İçin Eğitim Toplantıları’nın ilki, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi. Çalıştaya CHP Lapseki İlçe Sekreteri Havva Çankaya ve İlçe Eğitim Kurulu Üyesi Zöhre Koç katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin  "İktidar İçin Eğitim Toplantıları’nın ilki, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın katılımıyla İzmir'de gerçekleştirildi.
Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Afyon milletvekilimiz Burcu Köksal ve Doç. Dr. Ahmet Yıldız'ın konuşmacı olduğu bu çalıştaya CHP Lapseki İlçe Sekreteri Havva Çankaya ve İlçe Eğitim Kurulu Üyesi Zöhre Koç katıldı.
 Eğitim Kurulu Üyesi Zöhre Koç, yaptığı açıklamada; “İktidar yürüyüşündeki partimiz, her alanda olduğu gibi eğitim konusunu da, konunun paydaşlarıyla görüşüp bir rapor hazırlamak için İzmir'de "İktidar İçin Eğitim Toplantıları" adı altında eğitimdeki sorunları ve eğitimdeki fırsat eşitliğini konuşmak ve çözüm üretmek amacıyla, Aydın, Uşak, Manisa, Balıkesir, Afyonkarahisar, Çanakkale ve Kütahya illerimizin katıldığı bir çalıştay yapıldı. İlçe örgütü olarak ilçemizdeki öğretmen ve öğrencilerle yaptığımız görüşmeler sonucunda bir rapor hazırlayıp kendilerine sunduk. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın yolu, tüm toplum kesimlerinin nitelikli eğitime erişimini sağlamaktır. Bugün gelinen noktada özellikle pandemi sürecinde çok net bir şekilde görüldü ki, okulöncesinden üniversiteye kadar her kademede milyonlarca öğrenci eğitime erişimde zorlanmaktadır.  Bu anlamda eğitim sistemimizin en temel  sorununun eğitime erişim konusunda yaşanan fırsat eşitsizliği olduğu açıktır. Bu konuda yolumuz, “Bey çocuğu bey, ırgat çocuğu ırgat olmasın, eşit ve özgür bir dünyada yaşayalım” diye mücadele eden usta yazar ve öğretmen Fakir Baykurt’un yoludur” dedi.
Tuğba Kulasoy