2024 Yerel Seçimlerin üzerinden beş ay gibi biz süre oldu.

Vatandaşın takdiri ile Lapseki Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi, Rahmetli Almanyalı Fehim abinin oğlu Atilla Öztürk belediye başkanı seçildi hayırlı olsun.

Geçen beş aylık süreç her kes tarafından farlı değerlendirilebilir.

Bu süreç başkan Atilla Öztürk için çok zor geçtiğini sanmıyorum. Yerelde iktidar olmak çok kolay ve aynı zamanda çokta zordur. Fakat Yerel seçimler sonrasında genelde iktidar olan AK Parti yerelde bu beş aylık süreçte Belediye başkanı Atilla Öztürk’e muhalefet yapmadığı için bu yüzden çokta zorlandığını düşünmüyorum. Sadece AK Parti’li belediye meclis üyelerinin birkaç mecliste çıkış yaptılar o süreci de iyi yönettiler baktılar ki pek bir şey olmuyor bunun yanında anladığım kadarıyla partilerinden de bekledikleri destekleri alamadıkları için son meclis toplantısında gayet sakin bir tavır ile meclisi tamamlayıp hatta gündem dışı konuşmalara kalmadan meclis toplantı salonundan ayrıldılar.

Beş aylık süreçte Başkan Atilla Öztürk, Plaj voleybolu, Sünnet şöleni ve bu yıl ilk kez yapılan ve çok doğru düşünülerek yapıldığına inandığım ‘Şeftali Festivali’ geçtiğimiz yıl büyük uğraşlarla ismi tescillenen ‘Lapseki Şeftalisi’ için festival yapılması çok doğru bir yaklaşım Atilla Başkanı bu düşüncesinden dolayı kutluyorum. Yalnız bu kadar etkinliğin içinde az veya çok 38 yıldır yapılan ‘Kiraz Festivali’ de yapılsa iyi olurdu diye düşünüyor  ve  Lapseki hayırı da dahil.

İnşaat Mühendisi Atilla Öztürk, Belediye Başkanı Atilla Öztürk arasında geçen beş aylık süreçte pek fark görmedim güler yüzlü, küçük büyük herkesin hatırını soran, geçe kahveleri dolaşan, erken kalkarak gezen,esnaf ziyaretleri yapan başkan Atilla Öztürk ilerleyen dönemlerde değişim olur mu bilmem bunu zaman gösterecek.

Şimdi bana belediye işçilerinin yaşadığı yer değişimi, işten çıkarmalar konusuna neden değinmedin diye kızacaklar ama bir çoğunun konumu artık yargıya taşınmış hayırlısı. İç İşleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bir konuşmasında’ Ekmekle oynayanın derdi bitmez’ demişti.

Başkan Atilla Öztürk, yaptığı çalışmalarda en büyük yardımcısı Eşi Neşe hanım olduğunu görüyorum. Belediyenin devam eden projelerinden  ‘Hoş Geldin Bebek’ projesinde belediye personeli ile birlikte ev ziyaretleri yapıyor güler yüzlü davranışlarıyla vatandaşların takdirini kazandığını görülüyor.

Belediye Meclis üyelerinden, geçmiş dönmelerde AK Parti yönetim kurulunda görev yapan ve ardından DEVA Partisi ilçe başkanlığı yapan ve 2024 yerel seçimlerinde kontenjan olarak İYİ Parti’den belediye meclis üyesi seçilen Hüseyin Duman’ın tecrübesinden ve bilgi birikiminden başkan Öztürk çok faydalanır diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce belediye meclis üyeliği tecrübesi olan Abdullah Dindar, Belediyeden emekli olan          Ayşe Korucuoğlu, Esnaf Mehmet Yakın sürekli üreticilerle beraber, Meyve üreticisi genç İsmail  Sıkı, yine ilçe esnaflardan     Resul Karaman, yeni sanayi sitesi esnaflarından İrfan Temel Belediye  başkanı Atilla Öztürk, belediye meclis üyeleri ile iletişimi iyi yaptığı takdirde  meclis üyelerinin fikirlerinden çok faydalanır  diye düşünüyorum.

Uzun bir zamandır İYİ Parti’nin ilçe başkanlığını yapan ve 2024 yerel seçimlerde ise ilçe başkanlığından istifa ederek il genel meclis üyesi adayı olarak seçilen Yakup Uzun ise esnaflığı ve sürekli vatandaş ile iç içe olması başkan Öztürk’ün yününü hafifletir. İYİ Parti il başkan yardımcısı Ümit Uzun’un 2024 yerel seçimlerde çalışması unutulamaz.

Son olarak son günlerde vatandaşlar suya çok zam yapıldığından yakınıyorlar hata bana birkaç kişi suya yapılan zammı hiç gündeme getirmiyorsunuz diye sitem edenler oldu. Diğer ilçelerle bizim ilçenin su farkı varmı nedir araştıracağım.

Hepinize iyi haftalar. Haftaya başka bir konuda görüşmek üzere.