Partilerde genel veya yerel seçim sürecinde kadın kollarının çalışmaları başarı getirdiği ön plana çıkıyor.

 

Yirmi yılı aşkın bir süredir iktidarda olan AK Parti 2024 yerel seçim sürecinden önce kadın kolları başkan ve yönetim kuru üyelerinin  değişmesi seçim öncesinde ne kadar doğruydu bilmiyorum. Ama yeni yönetim kurulu başta başkan Neşe hanım olmak üzere yönetim tüm çalışmalara katıldıklarını gördüm mücadele verdiler kutluyorum. Ama eski yönetim kurulunu da bu çalışmalara katılmalarını sağlamak iyi olurdu diye düşünmüyor değilim bu güne kadar yerel veya genel kazanılmış seçimlerde A kadro ve gençlik kollarının yanı sıra kadınlar kolunun katkısının büyük olduğunu kimse inkar etmesin.

2024 Yerel seçimlerde İYİ Parti kadınlardan kurulu ekip çok verimli ve düzenli bir şekilde çalışmasının meyvesini seçimi kazanarak toplamış oldu. Edindiğim bilgiye göre               İYİ  Parti’de kadın kolları diye bir birim yok ama yine de 2024 seçimlerinde kadınlardan kurlu bir ekip çalışmalara büyük bir katılım sağlayarak seçimim kazanılmasında büyük rol oynadıklarını düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti ilçe başkanlığı tarafından kadınlar için düzenlenen kahvaltı programına belediye başkanı Atilla Öztürk, İl Genel meclis üyesi Yakup Uzun ilçe başkanı Erdinç İş ile birlikte katıldılar. Yerel seçim sonrası İYİ  Partili bayanların zaman zaman bir araya gelerek etkinlikler yaptıkları gözden kaçmıyor. Bir kez daha söylüyorum siyasette kadın faktörü her geçen gün ön plana çıkıyor gibi gözüküyor.

Lapseki Cumhuriyet Halk Partisinde kadın kolları hep vardı ama belli dönemlere çok etkin çalışan kadın kolları başkanları vardı mesela Gökçe Özdil. Başarılı bir kadın kolları başkanlığı dönemi geçirdikten sonra kadın kolları başkanlığından ayrıldıktan sonra ilçe kongresinde ilçe başkanlığına ilçe başkan adayı olarak tarihte ilk kez Lapseki’de CHP İlçe başkan adayı olarak tarihe geçen Gökçe Özdil kongrede seçimi kaybettikten sonra bazı etkinliklerde gözüktü ama pek ön saflarda gözükmedi her halde davet edilmedi diye düşünüyorum bilemem parti içi.

Şu günlerde Lapseki Cumhuriyet Partisi Kadın kolları başkanı  Ceren Boylu oldukça faal her yerde görüyorum. Düğün, dernek, gün, eğlence her yerde var zaman zaman açıklamalar yapıyor kadınları bir araya topluyor, hasta ziyaretleri yapıyor ne diyelim kolay gelsin.

Şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Siyasette bundan böyle kadın kolları faktörü daha fazla öne çıkacak gibi gözüküyor. 2024 Yerel seçimlerinde İYİ Partili kadınların seçim zaferi göz önünde. AK Parti 2024 yerel seçimlerinde 4 belediye meclis üyeden 2 si bayan ama kadın ama seçim öncesinde kollarında değişiklik ne kadar doğruydu bilmiyorum onu da değişikliği yapanlar düşünsün. İyi haftalar haftaya bir başka konuda buluşmak üzere.